Handledarkurs Västerås

Trygg och säker handledarkurs i Västerås

Vill du få möjligheten att bli en handledare för en körkortselev eller vill du själv börja övningsköra för att ta körkort? Vi erbjuder kontinuerlig handledarutbildning/introduktionsutbildning i Västerås. Välkommen att boka en handledarkurs hos oss – ett mycket bra steg mot det efterlängtade körkortet.


Handledarkurs som gör dig till en bättre lärare

Syftet med en handledarkurs är att du som handledare ska få tips och råd om hur du på ett effektivt och pedagogiskt sätt kan lära din elev att bli en bra bilförare. Du får hjälp att lägga upp en utbildningsplan, lämpliga övningsområden, vilka hjälpmedel som behövs, relevant kursmaterial, vilka krav Transportstyrelsen har och en hel del annat. Dessutom får handledaren insikt i hur man bör tänka angående säkerhet och möjlighet att ställa frågor om trafikregler och annat du behöver veta mer om. Ett bra samarbete mellan körläraren och handledaren gynnar elevens inlärningsförmåga och skapar en tryggare förare.

Det är obligatoriskt att gå handledarkursen om du ska bli handledare vid privat övningskörning. Även eleven måste ha genomgått introduktionsutbildningen. Utbildningen är giltig i fem år från dagen då den genomförts.

Som handledare måste du ansöka och bli godkänd för varje elev du ska köra med. Ansökan om att bli handledare görs hos Transportstyrelsen.

trafikskola västerås handledarkurs

Eleven måste ha körkortstillstånd

Här är vad som krävs för att ni ska börja övningsköra privat:

  • Eleven måste ha ett giltigt körkortstillstånd.
  • Du har fått ett handledarbevis som visar att du är godkänd som handledare.

En handledarkurs är på cirka tre och halv timme inklusive pauser där du tillsammans med handledaren och flera andra elever och handledare får lära er om körkortsutbildningen, hur den läggs upp och vad som är bra att öva på när ni övningskör privat. Vi hjälper även till med planering och strukturering som gör att körningen kan bli riktigt effektiv.

Kursen leds av några av våra erfarna trafiklärare i Västerås och moderna konferenslokaler. Vi bjuder på fika – du kommer att kunna hålla koncentrationen under hela kursen.

Handledarkurs Västerås – här är kraven

Här är de krav som ställs för att du ska kunna bli handledare:

  • Du ska ha fyllt 24 år.
  • Du ska ha ett giltigt, svenskt körkort alternativt ett körkort från ett EES-land.
  • Du ska ha haft B-körkort i minst fem år.

Du kan inte bli handledare om…

  • … ditt körkort varit återkallat i tre månader eller mer under de senaste åren på grund av brott mot någon viktig trafikregel som exempelvis fortkörning eller att du kört mot rött ljus.
  • ... ditt körkort har varit återkallad någon gång under de senaste tre åren på grund av rattfylla, opålitlighet ur nykterhetssynpunkt eller grova brott.
  • ... om ditt körkort gällt med villkor om alkolås under de senaste tre åren.
  • ... om du redan är registrerad som handledare för 15 år eller fler elever.

Vi registrerar hos Transportstyrelsen

När en handledare och en elev har genomfört en handledarkurs och blivit godkänd registrerar vi detta hos Transportstyrelsen. Detta görs i normala fall 1-2 arbetsdagar efter genomförd kurs. Eleven och handledaren behöver inte gå kursen samtidigt, men båda måste vara godkända innan det är dags att ansöka om ett handledarbevis.

Välkommen att kontakta oss för att anmäla dig till en handledarkurs i Västerås – ett stort steg mot körkortet.

Handledarkurs i Västerås – vi lär dig hjälpa din elev till körkortet